На автомобилното изложение в Женева през пролетта 2018 г. Porsche представи напълно нова концепция за електрическо високопроходимо превозно средство, наречено Mission E Cross Turismo. Той е част от линия иновативни модели, предвидени за пускане в началото на следващото десетилетие. Новостта е получила изключително продуктивен пълнеж, необичаен интериор и е позиционирана като Cross Utility Vehicle, а не като кросоувър. Заслужава да се отбележи, че въпреки целия иновативен компонент на проекта, екстериорът му изглежда завършен, почти като производствената версия. Колата има малки фарове. Те са разположени в малки вдлъбнатини и също са получили оформление, подобно на това, използвано при съвременните модели. Около кръглия фокусиращ обектив има четири LED дневни светлини. На предната броня можете да видите малък център и два странични въздухозаборника, които вероятно служат за охлаждане на спирачките. Компонентът за офроуд се доказва от малки защитни накладки по арките на колелата, праговете и броните, както и 20-инчови джанти, увити в високопрофилна гума.

Porsche Mission E Cross Turismo е четириместен офроуд вагон. По отношение на размерите концепцията е близка до Panamera в подобно тяло. Размерите му са: дължина 4950 мм, ширина 1990 мм, височина 1420 мм и междуосие от 3000 мм. Самият интериор има доста необичайно оформление. Вместо обичайния заден диван, има два отделни капитански стола с интегрирани подглавници и развита странична опора. Между тях има конзола с подлакътник и панел за управление на климата. Размерът на багажното отделение не е уточнен. В него можете да видите специална система за обезопасяване на товара и повдигнато подово покритие.

Електроцентралата на Porsche Mission E Cross Turismo е напълно електрическа и се състои от два електродвигателя, разположени отпред и отзад. Общата им мощност е около 600 конски сили. Всеки двигател задвижва колелата на оста си. Освен това тази версия на задвижването на четирите колела има усъвършенствана система за управление на вектора на тягата, както и напълно управляемо шаси, което увеличава маневреността във всички режими на шофиране. В резултат на това производителят твърди, че ускорението на такава кола до скорост от сто километра в час ще отнеме само 3,5 секунди, а максималната скорост ще бъде ограничена до 250 км / ч. Захранването ще се захранва от батерия акумулатори, осигуряващи до 500 километра пробег. За да попълните нивото им на зареждане до 80%, с помощта на специално оборудване, ще са необходими само 15 минути.

Производителят е оборудвал Porsche Mission E Cross Turismo с много иновативни опции, които могат да бъдат пренесени на други автомобили. Основното нововъведение е системата за взаимодействие човек-превозно средство. В арсенала й има много сензорни екрани, които са отговорни за работата на лъвския дял от оборудването. Системата Smart Cabin отговаря за комфорта по време на пътуването, която регулира климата и настройките на окачването, като взема предвид не само избраното отваряне на работа, но и външни фактори. Освен това, срещу допълнително заплащане, купувачът може да оборудва комбито с марков електрически мотор.

Вашият коментар