Френският концерн PSA вече се опита да заеме ниша на пазара за класически пикапи на рамки. През 2017 г. беше пусната преработена версия на Dongfeng Rich с „лъв“ на решетката на радиатора. В началото на 2020 г. обаче дебютира напълно нов Peugeot Landtrek, по-съобразен със стандартите на европейския производител. Строго погледнато, той също идва от Средното кралство и е разработен съвместно с компанията Changan. И двете фирми имат съвместно предприятие в Китай. Източният аналог се нарича Kaicene F70 и от 2019 г. с голяма сила завладява родния си пазар. Френската версия, на първо място, се различава от нея в по-сложен дизайн.

Вместо обемиста шестоъгълна радиаторна решетка с дебел пластмасов кант, дизайнерите използваха по-изящен трапецовиден дизайн, подобно на други серийни автомобили Peugeot. Фаровете са запазили формата си, но при някои нива на оборудване към тях в квартала са добавени малки части от дневни светлини. Основните нива на оборудване ще получат черни брони и фарове с халогенни крушки и отражатели.

По-старите версии имат панели в телесен цвят и фарове с LED пълнеж. В салона влиянието на френската марка е най-силно. Въпреки утилитарния характер на колата, тя изглежда доста стилно. Освен това, при по-старите нива на оборудване, той може да получи широк спектър от оборудване. Автомобилът е оборудван с шест въздушни възглавници, табло с LCD екран, сензори за налягане в гумите, двузонов климатичен контрол, мултимедийна система с десет инчов екран, радар круиз контрол и система за съраунд изглед с четири камери.
размери

Peugeot Landtrack е истински пикап с рамка, предлага се в няколко версии. Предлагат се избор от версии с двойна и единична кабина, както и с гола рамка, предназначена за инсталиране на специално оборудване. При първата версия автомобилът е дълъг 5330 мм, широк 2221 мм с огледала, висок 1858 мм и 3180 мм между колесните двойки. Пътният просвет, в зависимост от вида на електроцентралата и трансмисията, варира от 214 до 235 милиметра. Дължината на товарната платформа ще бъде 1630 мм. Едноредовата версия е с 60 мм по-дълга и има каросерия от 2430 мм. Товароносимостта варира от 1 до 1,2 тона.

В началото на продажбите за Peugeot Landtrek ще бъдат на разположение два силови агрегата. Базовият е 1,9-литров турбодизелов четири от Isuzu със 150 конски сили и 350 Нм въртящ момент. Като алтернатива се предлага и 2,4-литров бензинов двигател на Mitsubishi с турбокомпресор. Той от своя страна вече развива 210 коня и 320 Нм тяга. Трансмисията по подразбиране е ръчна шестстепенна от Getrag. Срещу допълнително заплащане се предлага и класическият хидромеханичен автоматичен Punch Powerglide за 6 диапазона. Стандартно задвижване на задните колела. Срещу допълнително заплащане се предлага кабелна система с ниска предавка и електронно заключване на задния диференциал.

Ако имате нужда от Пътна помощ обадете ни се.

Вашият коментар