Оригиналното BMW X6 от третото поколение с вътрешния индекс G06 се появи пред световната общественост в средата на лятото на 2019 г. Не е изненадващо, че спортната му версия с префикса М беше декласирана през октомври същата година. Заредените офроуд модели бяха добър маркетингов трик. Въпреки факта, че нивото на техните модификации е значително по -ниско от това на версиите за пътници, на вътрешния пазар те представляват повече от половината от всички продажби. Що се отнася до новостта, тя е направена по патентована схема. Под предния капак, същият двигател като предшественика си обаче, значително променен. Трансмисията също запази дизайна си и получи по -усъвършенстван софтуер. Салонът получи стандартен списък с промени. Виртуалното арматурно табло с уникален режим на показване и многофункционален волан са поразителни. Той е пълен с два червени бутона, с помощта на които водачът може да превключва между два предварително зададени набора от настройки за режимите на работа на двигателя, окачването и трансмисията. Друг важен детайл са фотьойлите с усъвършенствана опора, тапицирани с перфорирана кожа Merino и могат да бъдат оборудвани със светещи М вложки на облегалките. Що се отнася до екстериора, новостта е получила по -агресивен каросерия и модифицирано оформление на изпускателните тръби. Срещу допълнително заплащане може да се поръча пакетът Competition, който включва корпуси от огледала от въглеродни влакна, спойлер и капак на двигателя.
Размери (редактиране)

BMW X-6 M е спортен петместен премиум кросоувър в пълен размер с наклонен покрив във формата на купе. Като се вземе предвид спортният бодикит, колата е с дължина 4941 мм, ширина 2019 мм, височина 1692 мм и 2972 ​​мм между колесните парчета. Пътният просвет е приблизително 213 милиметра. Що се отнася до самото окачване, то получи адаптивни подпори с променлива ламарина, способни да осигурят плавно движение и в подходящия момент станаха доста твърди. Заслужава да се отбележи и активната система за потискане на ролките. Вече в основната конфигурация превозното средство е оборудвано с активна задна щанга. Както е типично за M версията, каросерията получи много усилватели и подпори, а окачването се характеризира с по -твърди тихи блокове. Заслужава да се отбележи, че шасито на сферични шарнири и керамични дискове, както при версиите за пътници, не могат да бъдат поръчани.
Спецификации

Двигателят на BMW X6 M, както и в предишното поколение, е 4.4-литрова V-образна бензинова осмица. Той има два турбокомпресора и по -усъвършенствана система за сух картер, която осигурява на всички компоненти точното количество масло при екстремни условия и предотвратява гладуването на масло при дълги завои. Инженерите успяха да изтласкат 600 конски сили при 6000 об / мин и 750 Нм въртящ момент в доста широк диапазон от 1800-5600 оборота на коляновия вал в минута. Освен това срещу допълнително заплащане можете да поръчате версията Competition, двигателят й е по -мощен с 25 сили. За да осигурят на двигателя подходящ контрол на температурата, инженерите добавиха допълнителен радиатор отляво и отделна електрическа помпа. Скоростната кутия е хидромеханична, свързана със запазената система за задвижване на четирите колела xDrive. В резултат на това колата може да ускори до сто за 3,8-3,9 секунди. Високоскоростният таван е ограничен на около 250 км / ч, но срещу допълнително заплащане може да бъде изместен до 290 км / ч.

 

Източник:Мото маниаци

Вашият коментар