Оригиналният Jeep Wagoneer е произведен от американската компания от 1963 до 1993 г. и е оставил забележима следа в историята му. Новият Wagoneer е проектиран да се конкурира с такива големи джипове като Chevrolet Tahoe, Ford Expedition, Toyota Sequoya. Големият SUV с три реда седалки е базиран на пикапа Dodge RAM 1500. Той е базиран на класическа рамка, а схемите за окачване са напълно независими. Подобно на по-стария, по-луксозен модел (Grand Wagoneer), въпросният автомобил се отърва от префикса Jeep в името и се продава като отделна подмарка. Визуално обаче – това определено е Jeep. Гените на марката се досещат в „кубичната“ форма на тялото, предната и задната оптика, характерната радиаторна решетка с осем слота за „джип“.
Размери (редактиране)

Wagoneer има същите размери като Grand. Дълъг е почти 5,5 метра (5435 мм), широк повече от два метра (2123 мм) и почти два – във височина (1920 мм). Големият SUV има съответно междуосие от 3124 мм. Има достатъчно място за всички на три реда. И пак ще има малко място за съхранение на багаж. Размерът на багажното отделение варира от 776 до 2667 литра. Междуосието е повече от три метра – 3124 мм. Пътният просвет на основната версия на пружинно окачване е 210 мм. С опционалната пневматика Quadra-Lift клирънсът може да бъде увеличен до 257 см и допълнително намален на паркингите. По отношение на пространството в кабината, Wagoneer е сред лидерите в класа с цифра от 5,08 кубически метра. Мястото за главите на задните пътници е почти метър (93 см), което е повече от това на основните конкуренти.
Двигатели и трансмисия

Wagoneer получи 5,7-литров V8 бензинов двигател. Мощност – 397 к.с., въртящ момент – 548 Нм. Двигателят е оборудван със стартер-генератор и работи съвместно с автоматична осемстепенна скоростна кутия. Базовият Wagoneer е със задно задвижване, но можете да вземете пълен с доплащане. Първият „етап“ е Quadra-Trak I (със свързан преден мост). Малко по-скъп – Quadra-Trak II (има и по-ниска предавка). Най-усъвършенстваното задвижване на всички колела се нарича Quadra-Drive II с електронно контролирано заключване на задния диференциал. Автомобилът е способен да тегли ремарке с тегло до 4,5 тона. Освен това има спирачна система на ремарке и камера за заден ход Park View за наблюдение на прикачването и заден ход.

Оборудване

Отвътре двуспичният волан е като предшественика си. Основата има два монитора на предната конзола с размери 10,3 и 10,1 инча. Първото е подреждане, второто е мултимедия. Климатът се контролира от конвенционални аналогови клавиши. Има кожен интериор в най-простата версия. Автомобилът може да бъде поръчан като седемместен (две отделни седалки на втория ред) и осемместен (втори и трети ред – дивани). Срещу доплащане можете да оборудвате автомобила с допълнителни дисплеи – за предния пътник и за задните също (в облегалките за глава на предните седалки), отделни дисплеи се появяват отпред и отзад за управление на отделната система за контрол на климата. Топ версията е оборудвана с аудио система McIntosh MX950 с 18 високоговорителя (и субуфер) и 950 вата. Списъкът с основните опции е доста широк, но „голият“ Wagoneer за $ 59,995 все още ще бъде доста забележимо различен от топ версията за $ 74,995.
Резултат

Jeep направи силно завръщане на пазара на големи SUV в Северна Америка. Той има всичко: рамката, която Джипърс много обича, и огромен надежден двигател, и изпитана от времето трансмисия. Всичко това е опаковано в модерен пълнеж. И най-важното е, че този веднъж Jeep прави много добро впечатление с интериора си. Не само по отношение на капацитета, но и като покритие и дизайн.

 

Вашият коментар