Горивната клетка на Honda Clarity дебютира на есенното международно автомобилно изложение в Токио през октомври 2015 г. Първоначално, вероятно през следващата година, моделът ще се появи в продажба изключително за държавни служители, чиито клонове помогнаха за развитието, и за корпоративни клиенти. По време на такъв пробен период производителят ще може да идентифицира всички недостатъци в „суровия“ модел и напълно да ги коригира до момента на навлизането им на свободния пазар. Заслужава да се отбележи, че за първи път този модел може да се види преди година под името FCV, но като концепция. Въпреки че серийната версия изглежда малко по -опростена, нейният външен вид все още прави незаличимо впечатление. На първо място, искате отрязани арки на задните колела, големи изразителни спирачни светлини и малък спойлер на капака на багажника. Предният край на колата също е доста интересен. Необичайни удължени фарове с множество миниатюрни фокусиращи лещи и изискана хромирана облицовка, простираща се до решетка на радиатора, изобразяваща логото на производителя, са поразителни. Като цяло колата получи доста необичаен, но в същото време доста познат дизайн, който отлично подчертава иновативното техническо пълнене на колата.

Honda Clarity Fuel Sell е премиум петместен седан със среден размер. Габаритните му размери са: дължина 4915 мм, ширина 1875 мм, височина 1480 мм и междуосие 2750 мм. Клирънсът на модела е доста малък – само 135 милиметра. Благодарение на ниското място за сядане, той перфектно ще задържи пътя, ще може да се побере в относително стръмни завои и да поддържа отлична стабилност дори при високи скорости. Въпреки това, поради ниския просвет и късото окачване, такава кола ще бъде доста придирчива към състоянието на пътното платно. Струва си да се отбележи, че шасито има напълно независима архитектура и две стабилизатори. Отпред има подпори на McPherson, а отзад има много връзки. Кръгли дискови спирачки, хидравличен волан – електрически.

На първо място, горивната клетка на Honda Clarity впечатлява с мощността си. Базиран е на електрически мотор, който генерира 177 конски сили и невероятните 300 Нм въртящ момент. Основната характеристика на електродвигателите е отличното им сцепление. За разлика от двигателите с вътрешно горене, те доставят максимален въртящ момент от самото начало за плавно, мощно ускорение. Автомобилът няма променлива скоростна кутия, вместо това има едностепенна скоростна кутия, която предава цялото сцепление изключително на предните колела. Теглото на колата е 1890 килограма, а плътността на мощността е 10,68 кг / к.с. Електроцентралата се захранва от водородни горивни клетки. Това са два резервоара от 24 и 117 литра. Такъв тандем издържа на налягане от 690 атмосфери и позволява на колата да пътува с пълни резервоари до 750 километра. Зареждането с гориво отнема около три минути, което е сравнимо с автомобил с двигател с вътрешно горене. В допълнение, производителят предлага доста интересна опция, наречена Power Exporter 9000. Това е преносима енергийна батерия, която ви позволява да доставяте електричество на малка селска къща за цяла седмица.

Clarity е машина, построена според технологиите на бъдещето. Тя има необичаен и запомнящ се дизайн, който перфектно подчертава характера и личността на неговия собственик. Такава кола няма да се загуби на голям паркинг на бизнес център и няма да се разтвори в сивия ежедневен поток. Салонът е царство на отлични довършителни материали, проверена ергономичност, практичност и безкомпромисен комфорт. Дори селско пътуване или плътният трафик на мегаполис няма да могат да доставят дори и най -малкото неудобство. Производителят е добре наясно, че ерата на изкопаемите горива постепенно свършва и се опитва да намери алтернативен възобновяем източник на енергия. Ето защо седанът е оборудван с иновативна електроцентрала, която не отстъпва и в някои отношения дори превъзхожда своите бензинови колеги. Горивната клетка на Honda Clarity е напълно нов подход към личния автомобил.

Вашият коментар