Идеята да се разрежда спортната линия с по-практичен и просторен автомобил дойде начело на подразделението AMG преди няколко години. Окончателното му изпълнение се появи пред световната общност на модните подиуми на пролетното международно автомобилно изложение в Женева през 2019 г. Автомобилът носи доста дълго име Mercedes-Benz AMG GT 4-Door Coupe, разкривайки напълно мястото си в моделната линия. Новостта получи палитра от ефективни V-образни двигатели, спортен, но в същото време удобен интериор, богат списък с оборудване и дизайн в корпоративен стил. Въпреки че името съдържа думата „купе“, колата няма този тип каросерия. Това означава по-рационализиран силует с наклонени С-колони, като Porsche Panamera, която е пряк конкурент на новостта. Моделът ще се произвежда в няколко нива на оборудване, за всяко от които ще се предлагат допълнителни „пакети“ от външни елементи. В зависимост от версията колата може да има различни брони, формата на изпускателните тръби, вида на крилото, дифузьора и джантите на колелата.

Mercedes-Benz AMG JT 4-Door Coupé е, въпреки името си, първокласен спортен лифтбек в пълен размер. Габаритните му размери са: дължина 5054 мм, ширина 1871 мм, височина 1455 мм, а междуосието е 2951 мм. Пътният просвет се очаква малък и е само 122 милиметра. Въпреки че новостта принадлежи на линията AMG GT, нейната платформа е напълно различна. Базиран е на количката Е-клас, използвана и в CLS. Шасито е с напълно независима архитектура. Две носачи отпред и многовръзка отзад. Двигателят е разположен отпред, надлъжно, заедно с променлива скоростна кутия.

Този тип тяло направи възможно да се направи доста просторен багажник, според стандартите на този клас. В стандартното си положение лифтбекът може да побере до 456 литра свободно пространство. Нещо повече, облегалките на задния диван могат да бъдат сгънати и до 1324 литра.

Mercedes-Benz AMG GT 4-Door Coupe ще получи четири задвижвания. Базовите версии ще бъдат оборудвани с V-образни трилитрови турбокомпресори. Те са оборудвани с 48-волтов стартов генератор, който добавя допълнителни 22 мощности. В зависимост от версията такъв агрегат произвежда 367 или 435 конски сили и 500-520 Нм въртящ момент. С трилитров двигател колата печели първата стотина за 4,5-4,9 секунди, максимално е способна да достигне 270-285 километра в час и консумира около 9,4 литра високооктанов бензин за всеки 100 километра писта в комбинирания цикъл . По-старите версии ще получат истински V8, също оборудван със система за наддуване. Мощността му варира от 585 до 639 конски сили и 800-900 Нм тяга. Такива версии излитат от място до сто за само 3,2-3,4 секунди, достигат максимум 310-315 км / ч и консумират 11,2-11,3 литра гориво в същия режим на шофиране.

Оборудване

Mercedes-Benz AMG GT 4-Door Coupe, дори в основната конфигурация, може да се похвали с първокласни опции. Така по подразбиране автомобилите на вътрешния пазар ще получат матрични фарове, интериор с облицовка от еко кожа и адаптивно окачване, което може да промени твърдостта на амортисьорите по време на шофиране. Срещу допълнително заплащане можете да поръчате версия с първокласна аудио система, перфорирана кожена тапицерия, по-усъвършенстван електронен диференциал, шаси на волана на всички колела и по-голям резервоар за гориво.

 

Вашият коментар