Съобразен с екологичните стандарти Euro-5, новият основен трактор е проектиран, като взема предвид руските пътни и климатични условия на експлоатация и съчетава висок комфорт и безопасност, от една страна, и нови технологии и атрактивен дизайн, от друга.

Високата горивна ефективност на трактора се осигурява от двигателя на Mercedes-Benz OM457LA, ZF16S2220 или автоматизирани скоростни кутии ZF 12AS2131 с възможност за комплектоване с интардер, както и хипоидна ос Daimler HL6, темпомат, изцяло стоманени безкамерни гуми и комплект аеродинамични обтекатели на кабината и шасито.

Високата безопасност се гарантира от използването на предни и задни дискови спирачки, електро-пневматична спирачна система (EBS) с ESP и контрол на сцеплението (ASR), пневматично задно окачване с електронна система за управление на ECAS, предна защита срещу подливане, технология за осветяване с LED технология ( дневни светлини, странични светлини, пътепоказатели).

В момента има няколко стандартни конфигурации на трактора, включително една, специално пригодена за превоз на опасни товари.

Всяка от конфигурациите е оборудвана по подразбиране с автономен нагревател на кабината Eberspaecher, допълнителна изолация на кабината, подгревател Advers-14TS, климатик и аксесоари за захранване.

Всички модификации на автомобилите КАМАЗ-5490, -65206, -65207 имат удължен интервал на обслужване, равен на 80 000 км. пробег.

За извършване на международен превоз на товари, производителят, по искане на клиента, издава ECMT сертификати за съответствие с Euro V сейф за това превозно средство.

Вашият коментар