Стандартно: Евро 5. Разположение на колелата: 4×2

През 2017 г. KAMAZ PTC пусна на пазара газодизелова версия на камион трактор KAMAZ-5490 NEO, която чрез замяна на част от дизеловото гориво с газ позволява на собствениците на автопарка да спестят от гориво до 500 000 рубли годишно с пробег на превозното средство от 185 000 км.

Автомобилът е проектиран на базата на най-популярния в Русия през 2018 г. влекач 4х2 КАМАЗ-5490 NEO и се различава от него по това, че вместо десния резервоар за гориво, има касета от 4 газови бутилки по 80 литра с общ капацитет Монтирани са 64 кубика. газ, а вляво е монтиран 400-литров резервоар за гориво.

Двигателят на Mercedes-Benz е преоборудван и може да работи както в дизелов, така и в дизелов режим. В режим газ-дизел двигателят едновременно консумира както дизелово гориво, което действа като запалителен клапан, така и газ, който допринася за по-добро изгаряне на сместа, като същевременно запазва всички характеристики на мощността на двигателя. Резервът на мощност на автомобила КАМАЗ-5490 NEO в режим на дизел е 450 км. Ако бензиновите бутилки останат без бензин, автомобилът автоматично преминава в дизелов режим и може да измине още 950 км преди следващото зареждане с гориво.

Поддръжката на газовото оборудване се извършва едновременно с поддръжката на самото превозно средство и се състои в подмяна на филтри за високо и ниско налягане, проверка и проверка на газопроводи, електрически компоненти и тела.

Точно сега, с покачването на цените на горивата, бензиновите дизелови превозни средства KAMAZ-5490 NEO стават все по-търсени. През 2018 г. продажбите на бензиновата дизелова версия са се увеличили 7,5 пъти в сравнение с 2017 г., от 270 на 2010 единици. А добре развитата инфраструктура на бензиностанциите за сгъстен природен газ (CNG) позволява на транспортните компании да изграждат логистика на превоза на товари, използвайки камион-дизелов камион KAMAZ-5490 NEO с най-голям икономически ефект.

Основните предимства на използването на двигател с двойно гориво (дизелов газ) са:

Повишаването на икономическата ефективност при използване на автомобил – замяната на дизелово гориво с газ в съотношение 60/40 дава общи икономии в пари до 21% или до 500 000 рубли годишно при пробег на автомобила от 185 000 км.

Намаляване на замърсяването на околната среда – няма твърди частици по време на горенето на газ, това е особено ефективно, когато се използва специално за дизелови двигатели

Увеличен живот на двигателя – по-малко отлагания на продукта от горенето върху буталната група

Запазване на всички характеристики на мощността на двигателя.
Когато подаването на газ е изключено, машината напълно запазва своята работоспособност в дизелов режим – нейните характеристики не се различават от конвенционалните дизелови колеги.

Вашият коментар