Към края на 2019 г. базираният в Маранело производител разшири гамата си с нова позиция, кръстена на италианската столица Ферари Рома. Представянето, както се очакваше, се проведе на специално събитие в Рим. Това не е първото име, Калифорния, Америка, Маранело и Модена преди това бяха представени. Новостта е предназначена да заема доста необичайна ниша от „бюджетни“ спортни автомобили, преките й конкуренти са по-старите версии на Mercedes-Benz AMG GT и Aston-Martin Vanquish. Въпреки този статус, техническото пълнене тук е най-прясното.

Всъщност същите агрегати се използват в бензиновата част на флагманския хибрид SF90, но в много по-принудителна версия. Силуетът на колата отразява моделите от 60-те-70-те години, благодарение на класическото оформление на платформата. Тялото получи гладки контури и почти пълна липса на аеродинамични елементи. Заслужава да се отбележи и реколтата с пресичащи се вертикални и хоризонтални ребра. Салонът се отличава с необичайна за производителя концепция. Централният тунел започва от самия връх на централната конзола и се спуска надолу към подлакътника, разделяйки предните седалки.

Също така си струва да се отбележи голямата концентрация на всички видове екрани. Пред очите на шофьора има широкоформатно табло, а в центъра на таблото е вертикален таблет. Той отговаря за управлението на климата и развлекателните системи. Дори пред пътника има малък дисплей, който дублира някои от основните функции. Размери (редактиране) Ferrari Roma е първокласно спортно купе. Той е с дължина 4656 мм, ширина 1974 мм, височина 1301 мм и 2670 мм между колесните двойки. Самата платформа идва от купето-кабриолет Portofino, но затворената версия се оказа с 73 килограма по-голяма и по-лека (1472 кг спрямо 1545). Този резултат беше постигнат поради липсата на сложен сгъваем твърд покривен механизъм.

Но салонът обещава да бъде по-тесен. Ако кабриолетът има формула за кацане 2 + 2, тогава купето официално се счита за 2+. Спецификации Двигателят на Ferrari Roma е легендарният 3,9-литров V-8 с индекс F154, който печели четири пъти номинацията за двигател на годината. Той има два турбокомпресора, както и директна горивна система и плосък колянов вал за подобрена реакция на газта при високи обороти. В сравнение с Portofino, мощността е увеличена до 620 конски сили, вариращи от 5750 до 7500 об / мин и 760 Нм въртящ момент от 3000 до 5250 об / мин. Цялата мощност се поема от осемстепенна роботизирана преселективна променлива трансмисия с два съединителя. Съвсем същото е и при SF90, но без задна предавка, там електродвигателят е отговорен за задната.

Задвижването е изключително отзад. В крайна сметка стартирането от нула до първата стотина ще отнеме 3,4 секунди, а купето достига 200 км / ч за 9,3 секунди. Максималната скорост ще бъде 340 километра в час.

Вашият коментар