Ferrari 488 Spider беше представен пред публика на Международното есенно автомобилно изложение във Франкфурт през септември 2015 г. Моделът е отворена версия на купето GTB, представена през март същата година. Според производителя това е най-прогресивният и мощен автомобил с прибиращ се твърд покрив в цялата история на производството. Новостта разполага със стилни удължени фарове с лещовидна оптика и елегантни секции от дневни LED светлини. Агресивните аеродинамични елементи са поразителни. На първо място бих искал да отбележа големите въздухозаборници на задните калници и солиден размер дифузор в съседство със задната броня с две масивни изпускателни тръби.

Като цяло външният вид на модела е напълно съобразен с вътрешното съдържание. Размери Ferrari 488 Spider Ferrari 488 Spider е спортен роудстър. Габаритните му размери са: дължина 4568 мм, ширина 1952 мм, височина 1211 мм, междуосие 2650 мм, а просветът е 105 милиметра. Такъв просвет е типичен за автомобили, предназначени за екстремно шофиране. Те перфектно държат пътя, пасват в най-тесните завои и най-важното са, че са по-малко склонни да се преобръщат поради ниския център на тежестта.

Благодарение на авангардното инженерство и използването на иновативни алуминиеви и магнезиеви сплави, Ferrari 488 Spider има каросерия с почти същата твърдост като GTB. В резултат на това роудстърът тежи само 25 килограма по-тежък от купето, а сгъваемият му покрив може да промени позицията си само за 14 секунди. Ferrari 488 Spider двигател и трансмисия Ferrari 488 Spider е оборудван със средно двигателна, седемстепенна роботизирана скоростна кутия с променлива скорост и задно задвижване. Благодарение на този набор от агрегати, щедро ароматизирани със съвременни системи за подпомагане на водача, автомобилът може да достави много удоволствие на истинския фен на шофирането.

Двигателят на Ferrari 488 Spider е голям V-образен бензинов турбокомпресор с обем 3902 кубически сантиметра. Системата за директно впръскване на гориво, два турбокомпресора и добър работен обем позволиха на инженерите да изтласкат 670 конски сили при 8000 об / мин и 760 Нм въртящ момент при 3000 об / мин. С такова стадо под капака, роудстърът стреля до първата стотина само за 3 секунди, а максималната скорост от своя страна ще бъде 325 километра в час. С такава мощност и динамика не бива да разчитате на ефективността. Разходът на гориво на Ferrari 488 Spider ще бъде 11,4 литра бензин на сто километра в комбинирания цикъл. Резултат Ferrari 488 Spider е истински чистокръвен суперавтомобил.

Той има ярък и агресивен дизайн, който перфектно подчертава индивидуалността и характера на собственика му в обществото. Такава кола няма да се разтвори в сивия ежедневен поток и винаги ще събира гледки върху себе си. Салонът е царство от висококачествени довършителни материали, проверена ергономичност и безкомпромисен комфорт. Въпреки спортния характер на модела, дори дълго пътуване няма да може да донесе излишни неудобства.

Производителят разбира, че сърцето на всеки суперавтомобил е неговият двигател. Ето защо роудстърът е оборудван с изключително мощен и технологично усъвършенстван силов агрегат, който е квинтесенцията на иновативните технологии и дългогодишния опит на инженерите в областта на двигателното строителство. Ferrari 488 Spider е един от най-добрите начини за трансформиране на бензина в чист адреналин.

 

Вашият коментар