За първи път Renault Arkana се появи пред руската публика на сцената на Московското международно автомобилно изложение в края на лятото на 2018 г., но само като концепция, макар и много реалистична. Първите технически характеристики станаха известни едва на 10 април 2019 г., а пълноценната премиера се състоя на 23 май същата година в столичния парк Зарядя. Колата е позиционирана като универсално превозно средство в по-широк смисъл от конвенционалните SUV. Благодарение на специалния си стил на каросерията, той съчетава не само практичността и гъвкавостта на кросоувъра, но и елегантност и стил. Моделът е предназначен за жителите на градовете, които искат повече „свобода“, но не желаят да купуват класически кросоувър. Що се отнася до техническия компонент, новостта получи модернизирана версия на собствената платформа, изцяло нов силов агрегат, високо ниво на оборудване и екстериор, който повтаря по-старата моделна линия на производителя.

Renault Arcana е компактен градски кросоувър с пет места с тип купе. Автомобилът е с размери 4545 мм дължина, 1820 мм ширина, 1565 мм височина и 2721 мм между колесните двойки. Що се отнася до просвет, въпреки по-градската ориентация на модела, той е на стабилно ниво. При натоварване между долната точка и пътната настилка остават около 205 милиметра. Автомобилът е базиран на модернизирана версия на собствената платформа, наречена B0 +. В сравнение с конвенционалния B0, той получи 55% нови части и 35% стомани с висока якост. Окачването, както и преди, има две версии. Във всеки случай ще има независими подпори McPherson с твърди рамена и подрамка отпред. Що се отнася до задната част, в зависимост от вида на задвижването можете да намерите полунезависима торсионна греда или пълна мулти-връзка. Размерът на багажника също зависи от вида на трансмисията. Базовите модели могат да осигурят до 508 литра пространство за глава, докато версиите със задвижване на четирите колела само 409.

Спецификации

В началото на продажбите Renault Arkana се предлага изключително със старши задвижващ механизъм. Това е 1332 кубически сантиметра редови бензинови четири. Благодарение на усъвършенствана система за наддуване, двуфазни превключватели и система за директно впръскване на гориво, от толкова скромния обем беше възможно да се изцедят 150 конски сили при 5250 об / мин и 250 Нм въртящ момент, започвайки от 1700 оборота на коляновия вал в минута. Осмото поколение вариатор на клиновия ремък Jatco служи като трансмисия. Устройството е монтирано отпред по подразбиране; може да се поръча допълнителна система срещу допълнително заплащане. Въртящият момент към задния мост ще се предава благодарение на многопластовия съединител. В зависимост от конфигурацията, ускорението до сто ще отнеме 10,2-10,5 секунди, а максималната скорост ще бъде 191 километра в час. Разходът на гориво ще бъде 9,1 литра бензин на сто в града, 6-6,1 литра на магистралата и 7,1-7,2 литра в комбинирания цикъл.
оборудване

Renault Arkana е позициониран като водещ модел сред другите кросоувъри, изградени на тази платформа, което означава, че ще получи по-високо ниво на оборудване. Edition One, който се предлага при предварителна поръчка, има 6 въздушни възглавници, LED фарове, сензори за дъжд и светлина, система за стабилизация, кожена облицовка, помощ за паркиране с цялостна видимост, следене на слепи зони, отопляемо предно стъкло, както и усъвършенствана мултимедия система с 8-инчов сензорен екран, осем високоговорителя и субуфер.

Вашият коментар