Уникална триосна версия на пикапа Mercedes-Benz X-Class (W470) с колело 6×6 е продадена в Classic Youngtimers в Холандия. Колата съществува в един екземпляр; тя е построена от полското студио Carlex Design чрез преобразуване на сериен пикап. Рамката е удължена, за да побере допълнителната ос. Освен това беше извършено 10 см повдигане на окачване, което направи възможно монтирането на нови колела с големи офроуд гуми.

Между другото, алуминиевите джанти са изработени по поръчка специално за този проект. Не без визуална настройка: за пикапа те избраха радиаторна решетка в стила на Mercedes GTR, удължители на арки и пластмасова защита по дъното на вратите. Товарното отделение е обшито с алуминиеви листове.

В противен случай това чудовище е почти неразличимо от запасната X-класа. Под капака е разположен 3,0-литров V6 дизел с мощност 258 конски сили, който предава въртящ момент до 550 Nm на всичките шест колела чрез 7-степенна автоматична. В интериора са добавени логата X6 Wheeler. Сумата на сделката не беше оповестена. Посочено е само, че пробегът на превозното средство е 10 538 км. Имайте предвид, че Carlex Design обяви триосната X-класа още през 2018 г. – тогава компанията разпространи няколко компютърни чертежа на необичаен автомобил, но оттогава няма нито дума за проекта.

И тогава изведнъж се появи на търга под формата на истинска проба. Ако изградите ново шестколесно чудовище, базирано на X-класа, то само въз основа на използвано копие. Моделът е признат за неуспешен и е прекратен през май 2020 г. Припомняме, че X-Class е построен на базата на Nissan Navara D23, произвеждан от 2014 година.

Вашият коментар