Новият Ford Bronco, който трябва да стартира през 2020 г., е възраждането на емблематичния американски SUV. Това ще бъде шестото поколение на автомобила, прекратено през 1996 г. И за първи път Bronco беше представен на света през 1968 година. През годините той се превърна в истинска легенда на марката.

Дизайнът на новия SUV до голяма степен повтаря облика на емблематичното първо поколение, с поглед към модерността. Формата на тялото на новостта е почти идентична със структурата на известния автомобил. Дизайнерите дори решиха да повторят оптиката на онзи „американец“. Автомобилът ще се предлага в класически версии с три врати и пет врати. Версията с пет врати беше първата в историята на този модел.

За разлика от легендата, сега хромираните декоративни елементи са заменени от небоядисани пластмасови. Също така, вместо името на марката, на радиатора се появи надпис, посочващ модела. Както и преди, покривът и вратите могат лесно да бъдат премахнати от превозното средство. В същото време Bronco с пет врати ще има мек или твърд покрив, докато с три врати ще има само твърд.

Интериорът на SUV ще остане доста строг. Но сега тук ще се появят скъпи довършителни материали и модерна мултимедийна система с огромен сензорен екран и богата функционалност. Освен това на таблото ще бъдат инсталирани специални монтажи за джаджи.

Автомобилът ще запази структурата на рамката. Производителят обещава добра хидроизолация на интериора. Двигателят ще стартира от бутона. Ще има и модерни системи за сигурност и електронни асистенти.
Размери (редактиране)

За версията Bronco с три врати дължината ще бъде 4412 мм, ширината – 2014 мм, а височината – 1826 мм. Междуосието ще бъде 2550 мм, а просветът ще бъде 213 мм. Във версията с пет врати размерите на автомобила са следните: дължина – 4813 мм, ширина – 2014 мм, височина – 1999 мм, междуосие – 2946 мм. Пътният просвет ще бъде 211 мм. Очаква се също да създаде специален офроуд пакет. Такъв автомобил ще получи увеличен пътен просвет и специални гуми за каране по кал.

При SUV с три врати обемът на багажника ще бъде 668 литра, а при пет – цели 1008 литра. И в двата случая това е достатъчно голямо, за да побере всичко необходимо за офроуд отдих, лов или риболов.
Двигател и трансмисия

Шестото поколение на този модел на Ford се предлага само с бензинови двигатели. Първият 2,3-литров двигател има 270 конски сили и е оборудван с турбина. Вторият силов агрегат е с обем 2.7 литра и е с двойно турбо, произвеждащ 310 к.с.

Всъдеходът ще бъде оборудван със седемстепенна ръчна скоростна кутия или десетстепенна автоматична скоростна кутия. Той ще се продава само със задвижване на четирите колела.
Резултат

Възобновеният Ford Bronco ще започне да се продава през пролетта на 2021 година. В САЩ заявленията за него вече се приемат. Кога ще започнат доставките му за страната ни и каква ще бъде цената на новия артикул, все още не е известно.

Колата със сигурност ще намери много фенове сред ценителите на офроуд класиката. Той е насочен към тези, които ще го използват по предназначение. Колата е декорирана отвътре и отвън в духа на легендарната класика на жанра. Но в същото време той е оборудван с всички необходими съвременни опции и отговаря на настоящите изисквания за сигурност.

Смята се, че новостта може да се превърне в уверен конкурент на Jeep Wrangler. Но в същото време тя е напълно уникална и отличителна. Създателите успяха да запазят характерните черти на някога популярния SUV по целия свят и да го адаптират към настоящите реалности.

Вашият коментар