Ford обмисля да разработи гама от електрически превозни средства, които ще се базират на архитектурата на Volkswagen MEB.
Двамата автомобилни гиганти вече обявиха инженерно сътрудничество, в рамките на което Ford ще разработи търговски превозни средства за двете марки. Ford също вече тества MEB-базирания компактен SUV, който ще бъде пуснат на пазара през 2023 г. и ще се класира на една стъпка под Mustang Mach-E в линията на кросоувърите на марката. Президентът на Ford на Европа Стюарт Роули обаче иска компаниите да работят заедно по повече модели.

„Имаме общи виждания по този въпрос и имаме някои неща, за които се съгласихме с Volkswagen“, каза Роули по време на неотдавнашната среща на върха на Future of Cars на Financial Times, попитан за изграждането на повече модели, базирани на архитектурата на MEB. „Нашият алианс не трябва да бъде ограничен и ние ще търсим възможности да работим заедно за взаимна изгода там, където има смисъл и за двете компании. Имам гледна точка.

Разбира се, Ford все още има собствена архитектура на електрически превозни средства, която се използва в Mustang Mach-E, и платформата, която също ще бъде в основата на изцяло електрическия F-150 Lightning, отбелязва Autocar. Роули обаче каза, че има смисъл Ford да се възползва максимално от по-широкото присъствие на VW в Европа, особено в средния сегмент.

Вашият коментар