LED фаровете бързо се превърнаха в индустриална норма и стандартно оборудване на много превозни средства. Производителите на оригинално оборудване обичат LED фарове, защото те могат да бъдат направени в почти всякакъв размер и форма. За разлика от това, халогенните фарове от старата школа изискват много по-големи рефлектори, заемащи значително повече пространство върху решетката и под капака. По-компактните размери на светодиодите позволяват на производителите да създават по-модерно изглеждащи дизайни, които също са по-аеродинамични и консумират по-малко енергия. За собствениците на автомобили, които искат да използват Лед светлени, малкият размер означава, че в повечето случаи светодиодите са лесни за поставяне.

Други предимства на LED технологията

Дори при по-новите превозни средства, преминаващи към светодиоди, по-голямата част от колите по пътищата все още използват остарели халогенни крушки. Но собствениците им не са напълно изгубени, тъй като се предлагат резервни LED крушки за фарове за широка гама от модели. И така, какви са ползите от инвестирането в качествен набор от LED крушки за смяна на вашия автомобил? Ето нашите шест основни причини да се откажете от халогенните си фарове за нещо по-модерно.

По-добра видимост

Едно от най-големите оплаквания за халогенните фарове е, че не произвеждат достатъчно светлина. Всеки, който кара по селски път или където и да е без градски светлини, може да потвърди колко тъмни са халогените.  Средната халогенна крушка на фара произвежда около 1000 лумена. Да, има крушки с по-висока производителност, които излъчват повече светлина, но животът им се скъсява значително, за да го направят.

За сравнение, LED крушките за фарове имат мощност от 3000 до 4500 лумена, или приблизително три пъти по-ярка от стандартните халогенни крушки. А що се отнася до фаровете, по-ярките винаги са по-добри (в разумни граници).

По-добра цветова температура

Дори ако една халогенна крушка може да се сравнява със светодиодите по луменен поток, повечето все още имат цветна температура близо до 3000 K. Това придава на светлината, която произвеждат, бледожълт вид. За справка, цветната температура на чистата слънчева светлина е около 5000 K, докато залезът е по-близо до 3000 K. Залезите може да са чудесни за фотография и романтични разходки по плажа, но не са идеални за осветяване на пътища.

Никой не иска да кара по тъмен път с няколко „залеза“, които се опитват да осветят пътя му. За тези, които предпочитат по-ярка, по-чиста светлина, LED крушките за фарове имат много по-приятна за окото цветова температура от 6000 K. Този чисто бял цвят изглежда по-ярък и върши много по-добра работа в борбата с нощта.

По-дълъг живот

Дълголетието е нещо, към което всички се стремим и тези, които търсят най-дълъг живот, би било разумно да избягват халогенните крушки. Подобно на най-горещата тенденция на TikTok, повечето халогенни крушки имат много кратък живот, вариращ от 400 до 1000 часа. Вариантите с по-висока производителност живеят още по-кратък живот, тъй като трябва да „горят“ по-ярко, за да хвърлят повече светлина.

От друга страна, очакваният живот на LED крушките за фарове е средно около 50 000 часа. Ако сте толкова склонни, бихте могли непрекъснато да оставяте вашите LED светлини включени в продължение на шест години, преди дори да обмислите подмяна. Разбира се, халогенните крушки са по-евтини, но бихте заменили приблизително 50 от тях, за да отговарят на дълготрайността на светодиодите. Това са много пътувания до магазина за авточасти, които оставят пробив в портфейла ви с течение на времето.

Рентабилно надграждане

Собствениците на автомобили и дори много OEM производители избягваха светодиодите в миналото поради по-високата им цена. Въпреки това цената на LED крушките за фарове е намаляла значително с напредването на технологията.

Това е лесно надграждане

Отлична причина за надграждане към LED крушки е, че това е лесен процес. При повечето превозни средства смяната на по-добри крушки за фарове включва изключване и премахване на старите халогенни модули, поставяне на нови LED крушки и повторно закрепване на конектора. Повечето от LED крушките на Аvtotirmarket.com са plug-and-play без баласти, които изискват допълнителни съображения за монтаж или окабеляване. Не е нужно да сте опитен механик, за да се насладите на предимствата на LED фаровете, тъй като дори начинаещите обикновено могат да се справят с монтажа за по-малко от час.

LED фаровете вървят добре с други LED светлини

Смесването на халогенни светлини със светодиоди изглежда странно. По-слабата жълта светлина, излъчвана от халогените, силно контрастира с чисто бялата светлина на LED крушките за фаровете. LED фаровете за мъгла или офроуд светлините също ще изглеждат не на място, ако се спрете на халогенни крушки. LED крушките за фарове дават предимството на по-добро виждане  в сравнение с всички халогенни опции. И тъй като вашите фарове са толкова критична част от шофирането, ЛЕД светлените са логичен избор за надграждане.