След седем успешни години Ролф-Юрген Заерле напуска поста на главен изпълнителен директор в Силвър Стар на 31 декември 2023 г. Той спомага основаването на компанията през 2017-та и оттогава е начело ѝ. Избран е да ръководи бизнеса заради дългогодишния си международен опит в автомобилната индустрия в продължение на три десетилетия и на няколко континента. Г-н Заерле има ключов принос за развитието на дилърската мрежа и налагането на марката Mercedes-Benz в България.

„Истински горд съм с резултатите, които успяхме да постигнем в последните 7 години. Благодарение на екипа от професионалисти, който изградихме, Силвър Стар се превърна в най-динамичния автомобилен дистрибутор на пазара. Заедно успяхме да върнем доверието на клиентите на Mercedes-Benz и постигнахме двуцифрен ръст на продажбите. Утвърдихме се като стабилна компания, отговорен работодател и сигурен партньор. Щастлив съм, че бях част от трансформацията на автомобилния сектор и с екипа написахме нова страница в историята на марката в България“, споделя Ролф-Юрген Заерле.

„Изключително благодарни сме и горди от усилията и енергията, които г-н Заерле вложи в създаването и развитието на компанията. Неговата всеотдайност от ден едно допринесе за високите ни резултати. Под негово ръководство реализирахме множество успешни и иновативни проекти, които са еталон за пазара в Европа. Най-големият от тях безспорно бе изграждането на новия ни модерен мултифункционален продажбено-сервизен комплекс в София, който открихме през тази година. От името на целия екип на Силвър Стар му желаем успех в бъдещите лични начинания“, заяви председателят на съвета на директорите на Силвър Стар Стивън Уитакър.  Той допълни, че от началото на 2024-та компанията ще се ръководи от управляващ съвет начело с Негован Йосифович като изпълнителен директор. Д-р Йоаким Шмид, доказал се професионалист с над 40-годишен опит в централните структури на Даймлер, ще продължи да съветва компанията като зам.-председател на съвета на директорите. 

Негован Йосифович е част от екипа на Силвър Стар от 2017 година. Той оглавява отделите по следпродажбено обслужване на ниво вносител и за цялата дилърска мрежа на компанията в България. Има над 25 години опит в автомобилната индустрия, 23 от които в структурите на Mercedes-Benz на няколко пазара в Европа, Близкия Изток и Африка. Отговарял е за прилагането на стандартите на немския производител и развитието на услугите в сферата на сервизирането и поддръжката на леки, лекотоварни и товарни автомобили и автобуси.