Подобните на купе кросоувъри станаха широко разпространени след дебюта на луксозното BMW X6. На пазара има голямо търсене на автомобили с този тип каросерия, в резултат на което всички производители, от бюджет до премиум, започнаха да произвеждат специални версии или отделни модели, за да хванат вълната на популярността. Porsche също реши да не изоставя подобен парцал на пазара и пусна отделно Cayenne Coupe. Въпреки факта, че обичайният Cayenne вече има относително равен наклон на покрива, дизайнерите решиха да направят силуета на новостта напомнящ на легендарния 911.

Няма да е трудно да се разграничи такава версия от фабричната версия, въпреки че, от предния край до B-колоната, автомобилите са почти идентични. Отзад привлича вниманието по-наклонен и тесен капак на багажника. В него се помещават малък спойлер с патешка опашка и взаимосвързани стоп светлини. За да изглежда колата по-скоро като лек автомобил, мястото за регистрационната табела е преместено към задната броня.

Porsche Cayenne Coupe е първокласен спортен кросоувър с пет места. Тази версия е с дължина 4931 мм, широчина 1938 мм, височина 1676 мм и 2895 м между осите. Основата за автомобила беше модулната платформа MLB Evo с предно надлъжно разположение на силовия агрегат и високо съдържание на високоякостни стомани. Окачването е напълно независимо с архитектура с много връзки. Количеството пътен просвет пряко зависи от положението на пневматичните елементи. На магистралата, за да подобри стабилността, колата е в състояние да кляка до 190 мм. Офроуд, когато включите специалния режим, просветът може да се увеличи до 245 мм.

Формата на задния край на Cayenne Coupe леко намалява простора му. Поради по-плоския наклон на покрива, той може да достави само 625 литра спрямо 770 за стандартната версия. Ако разгънете задния ред, тази цифра се повишава до 1540 литра. Освен това облегалките на задния диван са изравнени с пода.
Спецификации

За Porsche Cayenne Coupe ще има два задвижвания от обикновения Cayenne. Basic е V-образен бензинов трилитров шест с 340 конски сили и 450 Нм въртящ момент. С такъв двигател кросоувърът ускорява до първата стотина за 6 секунди, максимално е способен да набере 245 километра в час и консумира 9,3 литра бензин на всеки сто километра в комбиниран цикъл. За любителите на по-динамичното шофиране се предлага истински V8 с турбокомпресор с четири литра. От този обем бяха изцедени 550 коня и 770 Nm тяга. С такова стадо под капака колата ускорява до 100 км / ч само за 3,9 секунди, а високоскоростният таван ще бъде разположен на около 286 км / ч. Разходът на гориво ще бъде 11,4 литра бензин на сто при същите условия.

Както подобава на този сегмент, дори основните конфигурации на Porsche Cayenne Coupe имат широка гама от възможности. По подразбиране кросоувърът е оборудван с шест въздушни възглавници, 20-инчови алуминиеви джанти, панорамен покрив, спортен пакет, адаптивно окачване, асистенти за паркиране, електрическо задвижване и отопляеми предни седалки, двузонов климатичен контрол и мултимедийна система с 12.3 -инчов екран и първокласна акустика.

 

Вашият коментар