Появата на новото Audi Q5 впечатлява със спортни елементи и поразителна индивидуалност. Солидният преден край на кросоувъра с високи въздухозаборници и плоска, широка осмоъгълна решетка е свидетелство за самочувствие. Динамичният външен вид е хармонично завършен от трапецовидните облицовки на изпускателната тръба, дифузора с напречна греда и плътната хромирана лента под задните светлини. Използването на органични светодиоди (OLED) дава възможност за напълно нови сценарии на осветление. Когато избирате опционалните LED фарове на Audi Matrix с OLED задни светлини, можете да избирате от три дизайна на LED задни светлини.

Тяхната работа и светлинният модел автоматично се променят в зависимост от режима на шофиране. Допълнителните OLED задни светлини са допълнени със сензор за близост *: системата автоматично включва всички светлинни сегменти, ако друго превозно средство или други участници в движението се приближат на по-малко от 2 м от задната част до стационарно Audi Q5. Вълнуваща динамика на шофиране Бързото ускорение и усъвършенстваното управление са двете основни черти на актуализирания Audi Q5. Автомобилът се предлага стандартно с постоянно задвижване на четирите колела quattro за двигателя 45 TDI и задвижване quattro ultra на всички колела за двигателя 45 TFSI, което оптимално разпределя тяговото усилие между осите.

Механичното блокиране на системата за задвижване на четирите колела quattro, в зависимост от пътната обстановка, разпределя задвижващата сила към предната или задната ос, което осигурява отлична динамика на движение, гарантира отлично сцепление и стабилност на посоката. Електронно регулируемото пневматично окачване и безстепенно променливата адаптивна амортисьорна система на четирите колела автоматично регулира височината на движение и амортизацията на амортисьорите. В допълнение, Audi drive select позволява на водача да персонализира работата на най-важните системи на автомобила в зависимост от пътните условия и условията на шофиране. Audi Q5 е чудесно хармонично превозно средство, което е удоволствие да карате всеки ден.

Комбинацията от размер, динамика и функционалност прави този кросоувър един от най-популярните в премиум сегмента. Лесните за използване функции ви помагат да се справяте с ежедневни задачи с увереност. По този начин облегалката на задните седалки е разделена на три сегмента. При желание седалката може да се премества напред или назад, освен това облегалката може да се накланя. Интелигентните решения като стандартното електрическо задействане на задната врата и опционалното чувствително на допир управление на задната врата и ръчното регулиране на височината на автомобила чрез опционалното адаптивно въздушно окачване улесняват товаренето. В просторната кабина има достатъчно място за петима възрастни пътници.

Това е особено забележимо в областта на главата и краката. Високата позиция на седене осигурява отлична видимост и повишава безопасността по време на шофиране. Един от основните дизайнерски елементи на интериора са хоризонтално ориентираните линии, които засилват усещането за простор и комфорт. Триизмерна декоративна вложка минава през цялата ширина на таблото, стилно подчертавайки елегантния външен вид на автомобила. Сред многото налични опции за типове седалки и облицовки има и масажна функция, която може да се монтира на седалките на водача и пътника отпред. Опционалният пакет за вътрешно осветление добавя специална атмосфера към интериора на автомобила. Това е стандартно оборудване заедно с интериорния пакет на Audi design selection.

Вашият коментар