Някои неща в живота изглеждат дребни, но въпреки това са изключително важни и много ни помагат да се справяме по-лесно и бързо с ежедневните задачи. Пример за това са добрите стари ключодържатели за кола.

А още по-полезни стават, когато се съчетаят с други пособия, които могат осезаемо да ви помагат в спешни ситуации. Вижте някои от тях.

USB

Такъв ключодържател се предлага с дискретен конектор за осветление, така че можете да зареждате телефона си практически навсякъде. Освен това тежкият сплетен възел в края на ключодържателя може да улесни намирането на ключовете ви в препълнена раница.

Отварачка

Една малка отварачка за бутилки няма да ви натовари тежестта си и ще бъде там, без да претрупва вашия ключодържател.

Карабинер

Независимо дали сте запален катерач по скалите или искате да прикрепите своя ключодържател към примката за колана си, една такава щипка за карабинер се утвърждава не само като красив, но и наистина практичен ключодържател за кола.

Портативно зарядно

Въпреки че едно такова зарядно устройство обикновено предлага само до 60% допълнителна батерия, то разполага с вграден конектор за осветление и е достатъчно малко, за да се побере в джоба ви. Потърсете такъв модел и няма да съжалявате.

Фенерче

Ще се радвате, че имате под ръка фенерче по време на прекъсване на тока или къмпинг.

Компас

Бъдете сигурни, че ключодържател с компас ще ви бъде полезен, когато пътувате или изследвате нов град. Ще си бъдете наистина благодарни за избора, който сте направили.

Флаш устройство

Дръжте флаш устройството си и всички важни работни файлове в него близо до себе си с ключодържател за кола.

Това ще ви помогне за работата в много критични моменти, а такива винаги има.

Швейцарско ножче

Никога не знаете кога ще трябва да отворите кутия или да отрежете конче от ризата си. Това определено е важно допълнение към вашите ключове за колата.

А как никога да не губите ключовете си за колата?

Оставяйте ги на едно и също място

Имате ли определено място за ключовете за колата си или това варира в зависимост от деня? Някои хора използват монтиран на стена ключодържател или малко чекмедже. Други ги оставят на същото място до вратата. Докато сте последователни, е по-малко вероятно да забравите къде сте ги оставили.

Имайте резервен комплект ключове

Ако все още нямате резервен комплект ключове, направете го. Резервният комплект ключове е малка инвестиция, която може да ви спести още по-голяма инвестиция (и много разочарование) в бъдеще. Също така не забравяйте да съхранявате тези резервни ключове на едно и също място през цялото време. Не искате да губите резервните си ключове в допълнение към обикновените си ключове!

Вземете Bluetooth тракер

Има много технологични опции, които можете да използвате в наши дни, като приложения за търсене на ключове или Bluetooth тракери. Няма да останете разочаровани.

Вземете си ключодържател, разбира се

Това може да изглежда очевидно, но много хора всъщност нямат ключодържатели. Много по-лесно е да загубите един самотен ключ, отколкото този, който е прикрепен към пръстен с други ключове и аксесоари.

Премахнете бъркотията

Можете да поставите ключовете за колата си на същото място, да имате резервен комплект, да си водите бележки и дори да вземете ключодържател, но ако мястото ви е претрупано, може да не успеете да намерите нищо. Затова се опитайте да бъдете чисти и организирани, тъй като загубата на ключове е наистина нещо неприятно.

Проверете два пъти, преди да тръгнете

И накрая, придобийте навика да проверявате джобовете или чантата си, преди да напуснете стаята, къщата, апартамента (или колата!). Уверете се, че имате ключовете си под ръка, за да не се заключите случайно в дома или автомобила си.

Ако това се случи, ще ви трябват аварийни услуги от ключар.

Следвайте тези съвети и ще си спестите много разочарования!