Rolls Royce Dawn се появи в дилърите в родината си през първата половина на 2016 г. Всъщност колата е построена на базата на купето Wraith, но според производителя тя е много по-напреднала в технологично отношение и е на главата и раменете над затворената си версия. Новостта разполага с малки стилни фарове с ефектни очни линии LED дневни светлини и масивна маркова радиаторна решетка. Има правоъгълна форма и се състои от множество тънки вертикално ориентирани ребра. Като цяло външният вид на автомобила напълно съответства на репутацията му. Тя изглежда стилна, елегантна и необикновено луксозна.

Размери на Rolls Royce Dawn

Rolls Royce Dawn е луксозен кабриолет с четири места. Габаритните му размери са: дължина 5285 мм, ширина 1947 мм, височина 1502 мм, междуосие 3112 мм, а просветът е 140 мм. Такъв просвет е типичен за автомобили, чиято пътека е асфалтови улици и крайградски магистрали. Те държат пътя добре, относително практични са и остават стабилни дори при високи скорости.

Багажникът на Rolls Royce Dawn е доста малък. При сгънат покрив отзад има само 244 литра свободно пространство. Колата очевидно не е предназначена за превоз на товари, но в багажното отделение ще се поберат няколко чанти или среден куфар. Този малък обем може да бъде увеличен до 295 литра чрез повдигане на покрива.
Двигател и трансмисия на Rolls Royce Dawn

Rolls Royce Dawn е оборудван с един двигател, осемстепенна автоматична скоростна кутия и изключително задвижване на задните колела. Въпреки липсата на опции за оборудване, представените единици са доста универсални и отговарят на повечето заявки на потенциален купувач.

Двигателят на Rolls Royce Dawn е огромен V-образен турбо бензинов дванадесетцилиндров агрегат с обем 6592 кубически сантиметра. Колосалната система за изместване и наддуване позволи на инженерите да изтласкат 570 конски сили при 5250 об / мин и 780 Нм въртящ момент, наличен от 1500 об / мин. С такова стадо под капака, кабриолетът стреля до първата стотина за 4,9 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена до 250 километра в час. С такъв обем и динамично представяне не трябва да разчитате на ефективност. Разходът на гориво на Rolls Royce Dawn ще бъде 21,4 литра бензин на сто километра при градско темпо с често ускорение и спиране, 9,8 литра по време на измерено пътуване по магистралата и 14,2 литра гориво на сто в комбиниран цикъл.

Rolls Royce Dawn върви в крак с времето. Той има елегантен и луксозен дизайн, който перфектно ще подчертае индивидуалността и статута на неговия собственик в обществото. Такава кола никога няма да се разтвори в сивия поток и винаги ще привлича погледите. Салонът е царство на лукс, висококачествени довършителни материали, проверена ергономичност и безкомпромисен комфорт. Дори едно дълго пътуване няма да може да достави и най-малкото неудобство. Производителят е наясно, че на първо място автомобилът трябва да доставя удоволствие от шофирането. Ето защо, под капака на кабриолета има мощен и технологично усъвършенстван силов агрегат, който представлява сливане на иновативни технологии и дългогодишен опит в областта на двигателното строителство. Rolls Royce Dawn ще обслужва много километри и ще ви даде незабравимо шофиране.

Вашият коментар