Патентованата технология ще ви позволи да печелите пари, докато паркирате на зарядните станции.

Канадската фирма Daymak обяви, че нейният триколесен електрически автомобил Spiritus ще получи специален софтуер за копаене на криптовалута. Патентована технология вече е патентована и се нарича мъглявина Daymack.

Пускането на самия електрически автомобил Spitirus ще започне през 2023 г. и дори тогава всички копия ще могат да добиват цифрова валута, докато паркират по време на кабелно или безжично зареждане. Сред монетите са Bitcoin, Etherium, Doge и Cardano, а използвайки специалния интерфейс Nebula и приложението Wallet Wallet Wallet, те могат да плащат за услуги и покупки.

Поръчки за Spiritus започнаха да се приемат на 1 юни 2021 година. Производителят го рекламира като най-бързата електрическа триколка и казва, че управлението ще бъде като на картинг. Електроцентралата ще може да получава енергия чрез слънчеви панели върху тялото и рекуперационна система, която ще компенсира част от прекараните ват-часове.

До 23 юли тази година Daymak се надява да получи 50 000 предварителни поръчки с депозит от 100 долара от клиенти. Основният вариант с резерв от 300 километра мощност се оценява на приблизително 19 995 щатски долара (еквивалентно на 1 465 850 рубли по текущия обменен курс). Топ версията вече струва 149 000 долара.

Вашият коментар