Изборът на нови зимни гуми може и да е по-сложен, отколкото много хора си мислят. Щом чуят зима, се започва с едно чудене от къде да се снабдя с гуми за зимните месеци, какви да са, на нови или употребявани да заложа и още куп въпроси. В следващите редове ще ви представим 3 полезни съвета, които сме сигурни, че ще ви бъдат от огромна помощ в избора ви.

Изберете зимни гуми с голям грайфер

По правило, за да се нарекат едни гуми зимни, то те трябва да имат грайфер от поне 4 мм дълбочина. Такива са и законовите изисквания в нашата страната. Истина е обаче, че на колкото го-голям грайфер заложите при избора си, толкова по-добре за вас и за вашата сигурност.

Не пропускайте да се уверите, че гумите са в срок на годност

Да, всички автомобилни гуми, подобно на много други суровини имат срок на годност. Той е изписан върху маркировката на самата гума и ви съветваме да се съобразите с него. С времето гумата се изхабява, а това пряко влияе върху безопасността ви по време на шофиране.

Огледайте се за пукнатини по каналите на гумите

Дори и сравнително новите гуми могат да имат пукнатини. Има ли пукнатини, то това означава, че каучука сериозно е започнал да се втвърдява и респективно да губи свойствата си. Бъдете внимателни и се оглеждайте добре.

За да нямате подобни неприятности е добре да пазарувате само от качествени търговци. Един такъв е онлайн магазинът Progumi.bg. В него ще намерите само качествени и напълно изрядни автомобилни гуми на едни от най-добрите в световен мащаб марки производители. Освен качество, магазинът ще ви зарадва и с отлични цени и безупречно обслужване, а срокът за доставка на вашата поръчка е само 2 дни. Разгледайте предложенията им и сами се уверете!