Личният ви автомобил е при монтьора и ремонтът ще продължи по-дълго, отколкото сте очаквали? Свободата, която собственото возило осигурява на домакинството е една от основните причини във всяко семейство да има поне един автомобил. Но когато той се повреди или по друга причина не може да бъде използван, а изникне ситуация, изискваща използването на автомобил, особено в столицата, колата под наем е доста добра опция.

Може би досега сте считали услугата за сравнително скъпа, но в такива ситуации може да откриете и евтини коли под наем София. Как? Следвайте нашите съвети в тази насока.

Потърсете фирма, предлагаща икономичен клас коли под наем

Трябва да започнете с правилното търсене, за да не попаднете на съмнителни фирми, предлагащи автомобили в недобро състояние. Това е основният риск при търсене на евтини коли под наем в София, защото много често търговците, за да занижат цената, предлагат не особено добри автомобили.

Цената на колите под наем зависи от няколко фактора – модел, марка, година на производство, период за наемане, големина на автомобила и допълнителни функции като 4х4, споделят от СпидиКарс. Т. е., за да намерите добра оферта, е добре да се насочите към автомобили среден клас, които не са отскоро на пазара.

Насочете се към автомобили от икономичен клас – такива, които не само струват по-малко пари, но и харчат по-малко гориво. При възможност, насочете се към автомобилите, които се движат на по-евтино гориво според настоящите цени. Тъй като в класическия случай получавате колата с пълен догоре резервоар и трябва да я върнете с такъв, това не е без значение.

Най-добре е да изберете местна фирма, която се държи от българин. Чуждестранните франчайзи, клонове и подобни структури на небългарски компании за отдаване на коли под наем в София обикновено предлагат услугата на по-високи цени. Също така, ако бизнесът е по-малък имате по-голям шанс да получите по-добра оферта.

За какво да внимавате при търсене на евтини коли под наем София

Може би цената, която е указана от фирмата е доста ниска и изглежда особено примамливо, а автомобилът да е приличен модел и в добро състояние. Това би било топ попадение, но не забравяйте да се поинтересувате за възможността от начисляване на допълнителни такси и всичко друго, с което крайната цена би могло да се оскъпи.

Допълнително оскъпяване може да се получи при начисляване на такса за застраховане на автомобила, за шофиране на колата не само от един шофьор, за закъсняване при връщане на автомобила от уречения час и други подобни. Не избирайте „екстри“, които не са ви наистина необходими, допълват от SpeedyCars.eu.