Моторните спортове са едни от най-необикновените спортове, които привличат вниманието със своята скорост, устрем, необичайни инженерни решения и технологии. Те не се срещат често в раздела за спортни залози на букмейкърите. Но все пак има доказани букмейкърски кантори като INBET , които обръщат внимание на автомобилните състезания и залозите на тях.

Ако попитате повечето спортни фенове с какво свързват моторните спортове, повечето от тях ще кажат Формула 1.

Разбира се, Формула 1 е ярък и незабравим спектакъл и преди всичко празник за всички почитатели на високите скорости, но това не е единственото състезание в моторните спортове. Съществуват рали маратонът Дакар, NASCAR, Световният рали шампионат и други световноизвестни състезания.

Говорейки за разновидностите на моторните спортове, можем да разграничим следните категории: състезания на писта, състезания за издръжливост, рали, дрифт, триал, раликрос, картинг, състезания за оцеляване и много други.

За да започнете да залагате на моторни спортове, трябва да правите разлика между видовете залози и техните характеристики:

Победител в шампионата. Всеки сезон представлява турнир с определен брой състезания. В края на всяко състезание спортистът печели точки. В края на сезона точките се сумират и се определя шампионът.

Възможно е да се заложи на победителя в състезанието. Победата не се отнася до мястото в класирането, а до резултата на състезателя в конкретното състезание.

Влизане в топ 3. Името говори само за себе си – определяне на тримата най-добри пилоти на финала.

Залог за най-бърза обиколка. Позволява на играча да избере пилота, който според него ще покаже най-добро време за обиколка.

Победител в квалификацията.

Дали водачът ще успее да стигне до финалната линия. Грешки в пилотирането, надеждност на автомобила, метеорологични условия – всичко това може да повлияе на шансовете на пилота да види карирания флаг. Ето защо букмейкърите предлагат залози за това дали този или онзи пилот ще завърши състезанието.

Автомобилният спорт е най-непредсказуемият спорт. Тук роля играят много външни фактори: техническото състояние на автомобила, метеорологичните условия, поведението на другите пилоти в състезанието. За да се направи приблизителна прогноза, е необходимо да се проучат резултатите от предишни състезания, да се види връзката, да се направят предположения въз основа на съветите на експерти и анализатори.

Обърнете внимание на мотивацията на състезателите, какви са целите на конкретното състезание. Поради факта, че състезанията не се провеждат толкова често, е трудно този спорт да се превърне в основен за залагания. Но е невъзможно да не споменем вълнението, възхищението и адреналина, които дава на феновете моторните спортове. Направете първия си залог и се убедете, че състезанията са не само най-екстремният спорт, но и един от най-ексклузивните.