• Безплатна софтуерна актуализация за персонализирано клиентско изживяване
  • Изкуствен интелект подбира най-важните приложения в зависимост от контекста и ситуацията и ги извежда на начален екран

С помощта на интелигентен софтуер дисплеят и работата на мултимедийната система MBUX се адаптира напълно към потребителя. Собствениците на Mercedes-Benz C-класа (серия 206, начало на производство юни 2021) и S-класа (серия 223, включително Maybach, производство от юни до ноември 2021 г.) вече могат да инсталират по въздуха (overtheair) изключително удобната функция на мултимедийната система на MercedesBenz, наречена „нулев слой“.

 

Този опростен потребителски интерфейс се управлява изключително интуитивно, без да се налага да се преминава през различните подменютата, защото най-важните приложения винаги са на начален екран. Системата опознава водача и запомня типичните за него настройки или маршрути. В подходящия момент MBUX предлага персонализирани информационни, развлекателни и други функции, напълно съобразени със съответната ситуация при шофирането. Например, ако водачът се обажда на семейството си всяка вечер на път за дома, автомобилът ще предложи телефонно обаждане в съответния момент на началния екран на MBUX.

 

Навигацията е една от най-важните функционалности за потребителите и заради това остава винаги в центъра на екрана след актуализацията с „нулевия слой“. Повече от 20 допълнителни функции се предлагат автоматично с помощта на изкуствен интелект: от програми за комфорт от пакета Energizing като релаксиращ масаж при пътувания на дълги разстояния до предложения за телефонни обаждания.

 

„Нулевият слой“ направи своя дебют през 2021 г. в изцяло електрическите модели EQS и EQE. С негова помощ потребителят не трябва да търси най-често използваните от него функции през подменюта или да подава гласови команди. Най-важните приложения винаги се предлагат контекстуално на началния екран.