Планирате да пътувате за ваканцията, но искате да вземете и кучето със себе си? За ваш голям късмет, по-голямата част от компаниите за отдаване на коли под наем, са отворени за клиенти, които искат да пътуват с домашните си любимци, стига последните да не нанасят някакви щети по колата.

Ако смятате, че кучето ви няма да направи някоя голяма поразия, като например са изгризе тапицерията на седалката, повечето компании няма да имат нищо против да ви предоставят автомобил.

Може да се каже, че първите компании, които са приели политиката да приветстват четириноги пътници да се возят с техните автомобили, това са големите компании в бранша (можете да разгледате на SofiaRentACar.bg).

Има ли допълнителни такси

По правило, компаниите за отдаване на коли под наем не прилагат някакви допълнителни такси за хората, които искат или на които им се налага да пътуват с домашните си любимци.

Въпреки това, хубаво е да знаете, че някои от компаниите в сектора имат практиката да начисляват допълнителна такса за почистване, тъй като домашните животни могат да оставят след себе си прекомерна мръсотия.

Това може и да е странно за собствениците, за които любимото куче е достатъчно чисто за да спи в колата, но имайте предвид, че след вас автомобилът ще се ползва и от други хора, а на тях може да не им хареса идеята за пясък или следи от лапи по седалката.

Как да се справим с това

За да избегнете такси от този тип, можете да използвате някакво шалте или одеяло, с което да покриете седалката на колата, с което ще попречите на козина или следи от лапи да останат върху тапицерията.

Попитайте предварително вашия рент-а-кар агент

За да избегнете всякакви недоразумения, препоръчително е да се обадите предварително в компанията, която сте избрали за наемане на кола. Важно е да потвърдите, че няма проблем да пътувате с куче.

Имайте предвид, че правилата могат сериозно да варират не само от една страна до друга, а от град до град и от фирма до фирма. Това, че сте пътували с кучето си в Швейцария, например, не означава, че ще можете да го направите и в България и обратно.