Толкова много планиране и стрес преди големия ден и изведнъж идва сватбата и целият ден ще протече ужасно бързо. Сватбата ще остави красиви спомени, които също трябва да бъдат запазени по някакъв начин. Казват, че повечето пари трябва да бъдат инвестирани във фотограф, който ще направи деня ви вечен завинаги. Защото с времето спомените лесно ще избледнеят, но никой никога няма да ви направи снимки. Затова определено не трябва да подценявате избора на сватбен фотограф.

 

Кога да започнете да избирате?

Ако наистина искате да избирате от различни фотографи, трябва да започнете да търсите една година предварително. Може да дойде твърде скоро, но тези наистина добри фотографи имат срещи за следващата година доста бързо. Определено няма да искате да вземете това, което е останало, а по -скоро ще сравните различни фотографски стилове и оферти, които отделните фотографи ще ви предоставят.

 

Кой сватбен фотограф да избере?

 Трябва предварително да кажете какъв стил снимки харесвате и да търсите съответно. Ако нямате представа, можете да потърсите индивидуални фотографи и да разгледате техните портфолио. Ще видите какъв стил на снимките ще ви хареса. Когато разглеждате снимки, трябва да почувствате емоциите, които трябва да бъдат уловени в качествени снимки. Ако това не са само снимки за вас, а историята на двама души и си спомняте снимките няколко дни по -късно, тогава вероятно сте попаднали на фотограф, който наистина може да улови силата на момента.

 

Цената ли ще определи кой фотограф да изберете?

Външно изглежда, че фотографът е просто човек, който има чувство и може да натисне спусъка. Но ако беше толкова просто, щяхме да се снимаме и да не търсим експерти. Като се замислиш, правенето на добри снимки е адско изкуство.

Фотографът обикновено прекарва целия ден на сватбата и трябва да се концентрира постоянно. Правилният фотограф трябва да се слее с тълпата и да бъде практически невидим, за да направи снимките възможно най -естествени. Той трябва да може да улови подходящия момент, който си заслужава да бъде увековечен. Друг важен аспект е познаването на светлината и ъглите, които са важна част от качествената фотография.

И не става дума само за самата фотография, но и за последваща работа със снимки, която отнема много време. Не на последно място, необходимо е и качествено фотографско оборудване.

След това всички тези аспекти определено ще повлияят на цената. Но намирането на качествен фотограф също не е съвсем лесно. Ужасно много хора се препитават с тази професия, но не всеки е пълен с естествена фотография. Снимката просто трябва да ви каже нещо – емоции и история, която веднага ще запомните, когато разглеждате снимките си.

Изборът на сватбен фотограф не трябва да се решава само от цената.

Какъв стил на снимките да изберете?

Да, фотографията също има своите стилове. Стилът на фотографията може да бъде разделен на 3 групи: традиционна сватбена фотография, репортажна сватбена фотография и художествена сватбена фотография. Някои се фокусират само върху един стил на фотография, а други комбинират всички стилове заедно, както изисква ситуацията по онова време. Най -доброто, разбира се, е комбинация от всички стилове. Вероятно не бихте искали да имате само снимки от сватбата, на които тя позира и истинското забавление и радост от деня ви не се показват.

 

Традиционна сватбена снимка

Снимките са добре обмислени и най -вече поставени. Фотографът много често се намесва в центъра на събитията. Не очаквайте голямо творчество от такъв фотограф, по принцип това е просто репетирано позиране пред обектива, което той практикува на всички сватби. От друга страна, такива снимки със семейство, приятели и свидетели не липсват на нито една сватба. Но сватбен албум не трябва да бъдат само тези снимки.

 

Последователност на сватбените снимки

За разлика от традиционния стил, фотографът изобщо не се намесва в историята. Той прави снимки на всичко такова, каквото е в действителност. На такива снимки не всичко може да е идеално и перфектно. Такива снимки ще предизвикат у вас точно чувствата, които сте изпитвали в този момент. В този случай фотографът трябва да може да се слее с тълпата. Той трябва да следи всяка ситуация, за да улови магията на момента в точното време. Стилът на репортажа улавя реални моменти и чувства, а традиционният стил само създава тези моменти и чувства.

 

Арт сватбени снимки

Художествената фотография може да комбинира както традиционен, така и репортажен стил. Фотографът търси различни нетрадиционни ъгли и композиции и след това си играе с редактирането на снимки. Но както всичко тук, нещо е модерно за известно време и след това различните техники са остарели. Подобряването на снимките трябва да бъде само за подобряване на качеството на снимката, а не за добавяне на различни специални ефекти.

 

Важно ли е да се срещете с фотографа пред сватбата?

Когато търсим фотограф, трябва да осъзнаем, че ще споделим един от най -важните дни в живота с този човек. Затова е важно да седнете с фотографа и да видите дали сте настроени на подобна нота. Можете да разберете какъв фотограф е той само по взаимна комуникация. Важно е да се срещнете преди сватбата и да се опознаете лично.