Не е задължително да изглеждате като Робокоп, за да стигнете до офиса си с мотоциклет. На пазара отдавна има кевларени дънки и подсилени текстилни мото панталони

 

Мотоциклетите са забавен, удобен и икономичен начин, за всекидневни пътуавния в напрегнатия градски трафик. Но дори едно падане със скутер с 50 км/час може много успешно да ви развали деня и да остави травми и охлузвания. Така че е добре да имате едно наум и да сте поне с минимално ниво на защита. А и когато сложите каската, якето и ръкавиците вече знаете, че се подготвяте за каране, а това действа психологически и помага да се концентрирате. А това със сигурност ще ви помогне да сведете опасните ситуации до минимум.

Какви мото панталони да използваме? Не е задължително да влезете в офиса, облечен и пременен като Робокоп или да речем средновековен рицар. Дънките също са приемлив начин на защита в градски условия. В последните години се появиха модели, подсилени с кевларени нишки, които ги правят изключително здрави. Идеята им е да са максимално устойчиви при падане, а в същото време да са практични и неангажиращи.

При по-дълги карания е за предпочитане да се използват текстилни или кожени панталони. Най-оптимално е да се комбинират якета и панталони от еднаква материя, марка и модел.

Мото ръкавиците също са много важни част облеклото. Освен, че предпазват от атмосферни условия, те защитават ръцете ви и от последиците при падане. Изработени са от кожа или текстил, на разположение са и модели, при които са комбинирани двата материала. Можете да откриете и олекотени модели, с много добра вентилация, предназначени за каране в топло време. Както и такива, които да предложат топлина и защита от лошо и влажно време. Както всички знаем, при падане ръцете винаги посрещат първи земята. Модели с отлично качество от марките Alpinestars, Honda и Oxford ще откриете в електронния магазин на Бултрако Моторс, оторизиран дилър на Honda.