сервизи за гуми

Изборът на обект за ремонт често се свежда до двата критерия: да е близо и евтино. Опитът показва, че това не е правилният подход. Лошо извършената услуга причинява нарушаване на безопасността на пътя и допълнителни повреди. По какви критерии да направите своя избор на сервиз за автомобилни гуми?

Какви са възможните проблеми при некачествен монтаж

Познавайки нюансите и стандартите за ремонтни дейности на леки, товарни и агро автомобили в България, опитните водачи внимателно подбират сервизите и майсторите, на които да поверят монтажа и смяната на летните и зимни колела. Непрофесионалното изпълнение на отделните дейности ще доведе до поява на различни признаци за това. Не добрият баланс ще провокира биене на колелата и претоварване на напречните пръти и опорни лагери, амортисьори и други.

Неправилният демонтаж на колелото при залепване за главината причинява скрити или явни повреди по окачването. В първия случай, неизправността е неоткриваема веднага и клиентът не може да предяви претенции към изпълнителя на момента.

Неправилно монтираната гума в домашния сервиз, неспазването на посоката и други нюанси, значително ще намалят ресурса на целия комплект от колела и ще се нарушат характеристиките на шофирането.

Последствията от непрофесионално обслужване могат да са много, но общото между тях е, че винаги след това ще последва по-скъп ремонт и нужда от отстраняване на последствията. Така, евтината оферта може да излезе много по-скъпа от директното обръщение към специализиран сервиз за гуми.

сервизи за гуми

Как да изберем подходящ сертифициран сервиз за гуми

За квалифицирано и професионално обслужване на автомобила, всеки трябва да се довери на доказан сервиз за гуми, който е оборудван с подходящата техника и машини. Персоналът на подобен обект трябва да притежава нужната квалификация за работа и подходящ стаж, който да дава подходящите знания за работа. Специалистите препоръчват още да обърнете внимание на следните особености:

  • използваният инструментариум – доброто техническо оборудване винаги се забелязва, дори и от неразбиращите;
  • количеството предлагани услуги – подходящите обекти предлагат цяла гама от услуги. Сред тях са: диагностика, вулканизиране, балансиране, ремонт, профилактика, поддръжка и поправка на джанти;
  • обърнете внимание на начина на работа на служителите – ако майстор монтира гума на главината и завие болтовете с гаечен ключ, без да провери точността на затягане с динамометричен ключ, по-добре изберете друг обект за вас;
  • в професионалния сервиз за гуми служителите не крият информацията за баланса и винаги накрая проверяват нивото на налягане във вътрешността на колелото;
  • не свеждайте избора си на обект само по цената – никога не предпочитайте най-евтиното, но не залагайте и на най-скъпото.

Ако избраният от вас обект отговаря на изброените условия, не бързайте да му се доверите. Потърсете потребителските нагласи в интернет, както и на вашите близки и приятели.

Какво друго трябва да прави впечатление

В сервиза за гуми трябва да има добра хигиена, а униформите на персонала да не са целите в масло. Лошо впечатление правят разхвърляните инструменти и тяхното външно състояние – услугите в подобни условия не могат да са качествени.

Обърнете внимание на оборудването. Машината за баланс трябва да е надеждно монтирана върху бетонна платформа, което гарантира точни показания. На мястото на поставяне на колелото трябва да има пластмасови облицовки, защитаващи джантата от повреда и надраскване

Старите водачи на МПС съветват начинаещите, при избора на подходящ обект да обслужват и ремонтират колата си само в него. Така майсторите знаят какво са правили преди това по автомобила и по-лесно намират и отстраняват неизправностите. Като лоялен клиент, има вероятност след време да получите и преференциални цени за обслужване.